Queixo maduro e graso elaborado con leite crú de ovella, Val do Rexo
Obtido a partir de ovellas latxas, procedentes da gandería de o Val do Rexo. Como as nosas ovellas pacen ao carón do río Arnoia, eses pastos confírenlle ao queixo un sabor característico.
Sabor amanteigado, de intensidade media e acidez suave, cun lixeiro cheiro afroitrado e suave sabor a especias.
– Coagulación encimática con extracto natural de callo de año.
– Sométese a un proceso de maduración e afinado de entre 3-5 meses.
– Codia enmohecida comestible.
Peza de 450gr.
As nosas recomendacións:
– En crú en taboas como queixo curado, acompañado de embutidos
– Con marmelo e noces ou figos e pasas.
– Tamén raiado en crú sobre tostas ou en pratos coiñados.
– Queda moi ben cociñado con sofrito de verduras para lasañas, quiches ou empanadas. Aporta o toque “crunch” en gratinados de pastas e pizas.
– Para elaborar croquetas de Rexo e noces.
– Tamén se pode empregar para facer unha salsa de queixo Rexo como acompañamento de carnes.
Maridaxe con viño tinto Mencía ou cervexa artesán tipo Ale tostada
Alérxenos: Leite
Conservación vida útil: refrixeración a unha temperatura inferior de 8º.
Caducidade: 12 meses.
Conselliño: atemperar o queixo a temperatura ambiente antes de consumir para apreciar ben as texturas e todos os matices dos sabores.
Dispoñible tamén en tamaño grande.
Peso | 0,45 kg |
---|
Reseñas
Aínda non hai valoracións.